menu
Nederlandse Beroepsvereniging Meridiaan-Kleurentherapie

Ervaringen 

Patiënten vertellen  

Nadat ik een val van mijn moeder opving met mijn rechterarm, kreeg ik last van een ernstige posttraumatische dystrofie, die in eerste instantie verkeerd werd behandeld. Ik had vreselijke pijn, waardoor ook nog eens een slaapprobleem ontstond. Dankzij Meridiaan-Kleurentherapie kon ik mijn leven weer oppakken. Ik kreeg geleidelijk minder pijn en ging weer beter slapen. De dystrofie is geheel genezen. Ook mijn mastopathieklachten verdwenen dankzij de Meridiaan-Kleurentherapie. Ria, 50 jr.


In 1994 heb ik een borstoperatie + okselkliertoilet ondergaan i.v.m. een kwaadaardige tumor.De eerste jaren gaf dit geen klachten, daarna had ik regelmatig last van mijn arm en schouder van de geopereerde zijde.Dit werd regelmatig met succes behandeld door fysiotherapeut en oedeemtherapeut. Enkele jaren geleden hielp de therapie niet meer en zocht ik naar andere oplossingen. Als oncologieverpleegkundige zag ik vaak blijvende klachten bij de patiënten. Dit wilde ik voorkomen. Ik kwam in 2013 terecht bij de meridiaantherapie. In het begin was het even zoeken naar de juiste plaatsen voor de kleuren. Op een bepaald moment merkte ik verbetering en nog later waren alle klachten over. Af en toe beginnen de klachten weer op te zetten, maar na 1 of 2 behandelingen verdwijnen ze weer. Ik ben erg tevreden over deze therapie. J.M 63 jr.


Als MS patiënt met diverse klachten zoals onder andere verhoogde spierspanning, darm- en blaasklachten heb ik veel baat bij meridiaantherapie. Verbazingwekkend is telkens weer dat door het plakken van een gekleurd stukje natuurzijde op een acupunctuurpunt de klachten verminderen dan wel geheel verdwijnen. Uiteraard is mijn geval geen genezing mogelijk maar het gaat om de kwaliteit van het leven. Voor veel mensen is het hocus pocus maar je hoeft het niet allemaal te bestuderen en te begrijpen. Het gaat erom dat het werkt. H.R. 65 jr.


Bij een val van de trap ca. 30 jaar geleden is het enkelgewricht gebroken. De orthopeed heeft alles weer aanelkaar gezet middels schroeven. In de loop der tijd veel pijnklachten en steeds slechter lopen. Uiteindelijk is 5 jaar geleden het bovenste spronggewricht vastgezet. Dat bleek toch nog niet voldoende resultaat op te leveren. 2 jaar geleden is het onderste spronggewricht vastgezet. Na een periode van 3 maanden gips begon opnieuw een langdurig revalidatie traject. Voet en enkel waren gezwollen en blauw. Een nieuwe manier van lopen moest worden aangeleerd. Bij dit herstelproces is de meridiaantherapie een therapie gebleken die het proces van genezing van de operatie en herstel van weefsel gunstig heeft beinvloed. Zwelling, verkleuring en pijnklachten verminderden merkbaar en zichtbaar. Ik ben blij dat ik de medische behandeling en de meridiaantherapie als complementair aan elkaar heb kunnen inzetten. O.E. 63 jr.


In Augustus 2012 bemerkte ik, dat ik 5 a 6cm kleiner was geworden. Op de weegschaal gestapt bleek mijn gewicht 88 kg te zijn i.p.v. jarenlang constant 93 kg zonder dat mijn eet- of leefpatroon was veranderd. Dit gewichtsverlies was vooral spiermassa dat verloren ging. Via de huisarts langs diverse specialisten voor heel veel onderzoek tot aan het Radboud in Nijmegen aan toe. Er werd geen aantoonbare oorzaak gevonden(wel bij biopt een afwijkende werking van de mitochondrieen) en er kon dus ook geen behandeling worden aangeboden. Onder toezicht blijven en er mee leren leven was de boodschap. Mijn werk als meubelmaker kon ik niet meer doen.

In het voorjaar van 2015 via mijn fysiotherapeute in contact gekomen met een meridiaantherapeut en zijn we direct begonnen met de meridiaantherapie. Na een gedwongen onderbreking van enkele maanden - ik kreeg eind mei een hersenbloeding - hebben we de behandeling in Augustus hervat. Ik bleek sterk te reageren op de therapie. Vanaf eind September ging het weer de goede kant op met mijn spieren. Minder kramp en pijn en de spiermassa nam weer toe. Vanaf januari 2016 was verdere therapie niet meer nodig en het herstel van de spieren gaat steeds beter, ook mijn werk kan ik weer helemaal doen. H.P. 58 jr.


Posttraumatische dystrofie na een polsbreuk.

Nadat ik vier weken had rondgelopen met een externe fixateur op mijn verbrijzelde pols in het voorjaar van 2003 constateerde de orthopeed een 'dijk van een dystrofie'. De fixateur werd direct verwijderd en er werd verteld dat het ziekenhuis verder niets meer voor mij kon doen. Ik werd doorgestuurd naar de fysiotherapeut, die mij dag in dag uit honderden oefeningen en vele wisselbaden liet doen. Effect had het niet en mijn hand zweette, schroeide van de pijn, zag er heel slecht uit. Ik kon er helemaal niks mee. Via een haptonoom werd ik attent gemaakt op de mogelijkheid van meridiaantherapie. Geen idee wat het was en geloven in alternatieven deed ik evenmin. Toch maar doen, was het advies, want het werkt ook als je er niet in gelooft. Dus een afspraak met de meridiaantherapeut gemaakt voor een langdurig intakegesprek en onderzoek. Aan het eind van de zitting plakte hij een oranje en een blauw stukje stof op hand en arm. Er liep, voor mijn gevoel, een beestje onder mijn huid door van het ene naar het andere gekleurde stukje stof. Een half uur later was het zweten van de hand al gestopt en na drie dagen was de hand al weer zo soepel dat mijn fysiotherapeut volkomen sprakeloos was. Dit resultaat had niemand voor mogelijk gehouden. Na enkele maanden meridiaantherapie werkte de hand weer als van ouds. Heel veel dank aan de meridaantherapie welke ik die sindsdien op grote waarde schat. Y.L 60 jr.