aa
menu
Nederlandse Beroepsvereniging Meridiaan-Kleurentherapie

Actueel 

Studiedag 14 oktober 2023

"De Aarde fase - in het bijzonder de Milt - Saturnus "

Locatie: “De Vuurvogel “ Vrije school Driebergen

Faunalaan 250

3972 PS Driebergen-Rijsenburg

Programma:

09:30 uur : Ontvangst met koffie / thee

10:00 uur : Aarde- fase Reinier van der Leij

11:00 uur : Pauze

11:30 uur : Saturnus - lood - milt Reinier van der Leij

12:00 uur : Euritmie planeetgebaren en klankgebaren

12:30 Lunch

13:30 uur : Meridiaankleurentherapie: praktijk milt - saturnus - Ren Mai

14:30 uur : Korte pauze

14:45 uur : Praktijk- casuïstiek

16:00 uur : Einde

Immuniteit speelt een essentiële rol in onze gezondheid. De milt heeft daarin een belangrijke rol door het verwijderen van bacteriën en het maken van antistoffen. Met de meridiaankleurentherapie herstellen we de ordening van de levensprocessen en kunnen daardoor de orgaanfuncties, dus ook de milt, een belangrijke ondersteuning geven.

Reinier van der Leij, antroposofisch huisarts (n.p.) en acupuncturist, heeft in de afgelopen tien jaar met enige onderbreking op zijn unieke manier de vijf elementen en de daarbij behorende organen besproken en de kennis daarvan met ons verdiept.

Op onze landelijke dag 14 oktober gaat hij de milt behandelen. Dit is zijn laatste voordracht in deze reeks, dus mis het niet.

Christel Heidemann bracht de miltfunctie in verbinding met de Ren Mai en de Du Mai. Op de Ren Mai liggen verschillende punten die verbinding hebben met de twaalf hoofdmeridianen. Deze relaties (ook met de klanken en euritmie oefeningen) worden theoretisch besproken en praktisch met elkaar doorgenomen onder leiding van Jurjen Boonstra en Ine Hofman.

Mocht je specifieke vragen hebben rond dit thema, stuur ze ons van tevoren toe, dan nemen wij ze in de voorbereiding mee.

We hopen dat het programma je inspireert en hopen je op 14 oktober te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Cees Tjeerdema, Ine Hofman en Jurjen Boonstra

Aanmelden uiterlijk 11 oktober via: http://nbmk@meridiaankleurentherapie.nl

Kosten: leden 15,- Euro, gasten 50,- Euro, inclusief lunch.


Citaat van Rudolf Steiner: De milt komt op ons over als een zeef waar het bloed doorheen gaat om zich te presenteren aan zo'n orgaan, dat in zekere zin een gekrompen deel van de macrokosmos is. Omdat de milt zich het eerst aan het bloed presenteert - zo kunnen we in zuiver uiterlijke termen vergelijkenderwijs zeggen - leek het de oude occultisten het beste te worden aangeduid met die naam die hoort bij de ster die zich voor de oude occultisten het eerst in het zonnestelsel presenteert voor hun observatie in de wereldruimte; daarom noemden zij de milt Saturnus of een innerlijke Saturnus in de mens. (GA 128, blz. 36) De menselijke milt is een zeer belangrijk orgaan. (blz 58)